homme joue avec enfant sur la plage
Welkom kids!

Studeren in het buitenland en je gezondheidsverzekering

Reizen verbreedt je horizon en studenten vertrekken dan ook maar al te graag.

Een belangrijke vraag die je je moet stellen is of je kind onder de Belgische sociale zekerheid blijft.

Het antwoord is ‘ja’ voor studenten die maximaal 6 maanden binnen de Europese Unie en maximaal 3 maanden buiten de Europese Unie verblijven.

Indien je kind een DKV-hospitalisatieverzekering heeft, heeft het automatisch recht op bijstand in het buitenland via DKV Assistance. Het volstaat om onze noodcentrale binnen de 24 u na een gezondheidsprobleem te contacteren. We betalen de ziekenhuisfactuur rechtstreeks, organiseren een repatriëring indien nodig, regelen de communicatie met de buitenlandse artsen, de huisarts en andere betrokken diensten.

 

De website van DKV bevat een schat aan informatie. Maar ook je verzekeringstussenpersoon kan je uitstekend advies geven en een goede oplossing aanbieden die overeenkomt met je behoeften.

Het antwoord is ‘neen’ wanneer je kind tijdelijk in het buitenland gedomicilieerd is. Dan is de sociale zekerheid van dat land van toepassing. Let wel op. Er zijn grote verschillen in het buitenland wat betreft de kwaliteit en kostprijs van de gezondheidszorg. Niet elke EU-lidstaat biedt gezondheidszorgen op het niveau dat we in België gewoon zijn.

Een aanvullende verzekering is dan zeker geen luxe. Voor een aanvullende verzekering kun je contact opnemen met Globality Health, een zusterbedrijf van DKV dat zich specialiseert in expat-oplossingen.

Zie ook