dkv assurances pertes revenus

DKV Plan GI

Over verzekeringenDKV Plan GI

Verkozen door DECAVI tot "Beste verzekering gewaarborgd inkomen"1
De belangrijkste kenmerken
Onbeperkte terugbetaling

Het Plan Gewaarborgd Inkomen

Het Plan Gewaarborgd Inkomen verzekert de vermindering of het verlies van je loon als gevolg van arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval, aanvullend op de wettelijke tussenkomst en ter waarde van de verzekerde rente.

Waiting period1

Afhankelijk van je behoeften kan je de duurtijd van je dekking inkorten om je premie te verlagen.

Plan Business

De optie Plan Business

De optie Plan Business in combinatie met een Plan Gewaarborgd Inkomen zorgt voor een gedeeltelijke vergoeding van je vaste, professionele uitgaven (huur, elektriciteit,…) gedurende je arbeidsongeschiktheid. 

Decavi trofee

Verkozen door DECAVI tot ‘Beste verzekering gewaarborgd inkomen’1

De belangrijkste uitsluitingen
  • Voorafbestaande aandoeningen/symptomen/ zorgbehoevendheid- en/of invaliditeitspercentages
  • Niet medisch geobjectiveerde aandoeningen/ zorgbehoevendheid
  • Gebruik van drugs
  • Professionele sportbeoefening

Dit betreft reclame in de zin van het Koninklijk Besluit van 25 april 2014 betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten.
Voor meer informatie en vooraleer u een van deze producten onderschrijft, gelieve de informatiefiche over het verzekeringsproduct (IPID) in kwestie te raadplegen.

Heb je een vraag?

Een verzekering gewaarborgd inkomen (of inkomensverliesverzekering) biedt een inkomensgarantie in geval van arbeidsongeschiktheid, aanvullend op de wettelijke tussenkomst en ter waarde van de verzekerde rente. Met een verzekering tegen inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid is je salarisniveau dus verzekerd wanneer je niet meer kunt werken door ongeval of ziekte.

Een verzekering gewaarborgd inkomen is er voor wie financiële zekerheid wil voor het geval hij (een deel van) zijn inkomen zou verliezen als gevolg van arbeidsongeschiktheid. De verzekering is er dus voor iedereen met een beroepsinkomen, zowel voor zelfstandigen als werknemers. 

Waarom is een verzekering gewaarborgd inkomen interessant en wat is de bedoeling?

Als je ziek bent en aangesloten bent bij een ziekenfonds, kun je (op voorwaarde dat je je bijdragen hebt betaald) in België rekenen op hulp van de sociale zekerheid.

Dit houdt in dat werknemers die minstens een maand niet aan het werk zijn, een vervangingsinkomen ontvangen. Dankzij deze arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangt men een vervangingsinkomen dat overeenkomt met 60% van het brutodagloon, met een maximumbedrag (plafond) dat berekend wordt op basis van de familiale situatie.

Verzekering gewaarborgd inkomen zelfstandige

Voor zelfstandigen ziet het systeem er anders uit: enkel als zij minstens acht door het ziekenfonds erkende arbeidsongeschiktheidsdagen cumuleren, krijgen zij een uitkering van het ziekenfonds. Het dagbedrag van de uitkering hangt af van de familiale situatie (meer info vind je op de website van het RIZIV).

Dankzij deze wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid worden situaties vermeden waarin de werknemer geen inkomen meer heeft en daarbovenop medische kosten te betalen heeft. Dit vervangingsinkomen dat door het ziekenfonds wordt betaald, is echter niet hetzelfde bedrag als het normale loon. Daarom kan het nuttig zijn, zowel voor werknemers als zelfstandigen, om een aanvullende verzekering gewaarborgd inkomen af te sluiten. 

Vul het contactformulier in en geef aan in het veld "Bijkomende informatie" welk attest je precies van ons wil ontvangen.

Je kunt een verzekering bij DKV afsluiten op vier manieren:

  • Via je makelaar
  • Via je DKV-agent
  • Via je P&V-agent
  • Rechtstreeks met DKV via onze website

Je hebt wellicht gezien dat DKV een ruim verzekeringsaanbod voor de volledige gezondheid van jezelf en je gezin aanbiedt: hospitalisatie, ambulante medische kosten (medische kosten zonder ziekenhuisopname), tandzorg, gewaarborgd inkomen. Daarom raden we je aan om jouw unieke situatie te bespreken met een verzekeringstussenpersoon. Hij/zij heeft de nodige expertise om je behoeften te analyseren en je in functie van jouw noden de verzekering(en) voor te stellen die bij jouw situatie passen. Ook voor een bijkomende verzekering of bij een wijziging van je persoonlijke situatie raden we je sterk aan een verzekeringstussenpersoon om advies te vragen.
Een rechtstreekse verzekering bij DKV levert je geen prijsvoordeel op. Al onze premies zijn dezelfde voor alle mogelijke kanalen (makelaar, DKV-agent, P&V-agent of rechtstreeks bij DKV).

De wettelijke pensioenleeftijd wordt in 2025 naar 66 jaar en in 2030 naar 67 jaar verhoogd. 
Heel wat lopende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, beter gekend als de verzekering gewaarborgd inkomen, hebben vandaag nog een looptijd tot de leeftijd van 65 jaar of minder. Met deze gedragscode willen de verzekeraars zorgen dat de looptijd van het verzekeringscontract aangepast is aan de duur van de loopbaan.

De gedragscode geldt van 01 januari 2024 tot 01 januari 2027. 

De gedragscode is van toepassing op alle lopende verzekeringensplannen gewaarborgd inkomen die voorzien in een uitkering van een rente in geval van een vermindering of verlies van beroepsinkomen en die een eindleeftijd tussen 60 en 65 jaar hebben.

Concreet gaat het over de volgende types verzekeringsplannen met eindleeftijd tussen 60 en 65 jaar: 

  • Plan Gewaarborgd Inkomen; 
  • Plan GI;
  • Plan GI 'beperkte duur';
  • Plan Business.      
     

De gedragscode is niet van toepassing op: 

  • verzekeringsplannen gewaarborgd inkomen met een eindleeftijd lager dan 60 jaar;
  • verzekeringsplannen van verzekerde personen die momenteel arbeidsongeschikt zijn;
  • verzekeringsplannen die geen vergoeding van een jaarrente voorzien in geval van een vermindering of verlies van beroepsinkomen (bvb. daggeldvergoeding bij arbeidsongeschiktheid);
  • verzekeringsplannen van verzekerde personen waarvan de huidige eindleeftijd van hun verzekeringsplan gelijk is aan hun wettelijke pensioenleeftijd.

Deze gedragscode geeft je eenmalig de mogelijkheid om de looptijd van je verzekeringsplan met eindleeftijd tussen 60 en 65 jaar te verlengen naar de wettelijke pensioenleeftijd als huidige eindleeftijd  van de verzekering lager is dan de wettelijke pensioenleeftijd van de verzekerde persoon. En dit zonder nieuwe medische vragenlijst, maar wel rekening houdend met de medische schadehistoriek.

Disclamers

1DKV Plan Gewaarborgd Inkomen werd verkozen tot ‘Beste verzekering gewaarborgd inkomen’ op de 23e editie van de DECAVI Levensverzekeringstrofeeën, die plaatsvond op 26 oktober 2022 en georganiseerd werd door DECAVI en Aimes & Co. De trofeeën bekronen de beste levensverzekeringsproducten, die ter analyse aan een jury worden voorgelegd, en dragen bij tot de zichtbaarheid van de markt. De jury heeft de prestaties en de kwaliteit van de contracten gecontroleerd, op basis van hun rendabiliteit, verzekeringskarakteristieken, communicatie en innovatie. De ganse markt (of minstens het grootste deel daarvan onder andere op basis van het incasso van de weerhouden verzekeraars) wordt geanalyseerd per categorie. Dit evenement geniet de steun van Assuralia en vertrouwt op gewaardeerde partners binnen de sector, zoals: La Libre Belgique, Comarch, Axis, Ensur. Meer informatie omtrent de selectiecriteria is terug te vinden op www.decavi.be.

  • Dit informatiedocument is uitsluitend bedoeld om je een overzicht te geven van de belangrijkste dekkingen en uitsluitingen die betrekking hebben op deze producten. Het is niet aangepast aan je specifieke behoeften en de informatie hierin is niet exhaustief.
  • Voor meer informatie over deze producten, je rechten en plichten, raadpleeg de Algemene en/of Tarifaire Verzekeringsvoorwaarden en Productinformatiefiches (IPID) vóór het afsluiten ervan. Deze documenten zijn beschikbaar bij je verzekeringstussenpersoon, op www.dkv.be of gratis verkrijgbaar bij DKV Belgium.
  • DKV Belgium N.V. | Loksumstraat 25 | 1000 Brussel | Tel.: +32(0)2 287 64 11 | www.dkv.be | R.P.R. 0414858607, verzekeringsonderneming naar Belgisch recht, toegelaten onder nr. 739 voor tak 2 'ziekte' en tak 18 'hulpverlening', onder toezicht van de Nationale Bank van België, met maatschappelijke zetel te de Berlaimontlaan14, 1000 Brussel fabrikant van de DKV-producten tandzorg, ambulante zorgen, hospitalisatie en inkomensverlies. 
  • Deze producten zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving.
  • Offerte via je verzekeringstussenpersoon en/of www.dkv.be
  • Levenslang contract niet opzegbaar door de verzekeraar, behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet.
  • Voor klachten in verband met het beheer of de uitvoering van deze producten kun je contact opnemen met de dienst Quality Control van DKV Belgium N.V. Dit kan per post op het adres Loksumstraat 25, 1000 Brussel, per mail naar Qualitycontrol@dkv.be of via het formulier dat beschikbaar is op onze website www.dkv.be/contact/een-klacht. U kunt ook contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen per post op het volgende adres: Square de Meeûs 35, 1000 Brussel, per e-mail op info@ombudsman-insurance.be of per telefoon op +32 (0) 2 547 58 71, onverminderd de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure aan te spannen. Dit is een commercieel document krachtens het koninklijk besluit van 25 april 2014 betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten.